Facebook Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

2010’lu yıllarda en çok tercih edilen uygulama olan Facebook, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan bir sosyal medya platformudur. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu uygulamada, son dönemlerde oluşan ihlaller ile kullanıcılar hesap silme ya da geçici dondurma yoluna gidiyorlar. Mesaj, video, fotoğraf ve mevcut olan daha birçok bilginin güvenliğini düşünen kullanıcılar, Facebook hesap dondurma işlemi için gerekli olan hususları öğrenmek istiyorlar. Bu işlem hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayan kullanıcılar ise hesaplarını, nasıl donduracakları ile ilgili araştırmalara göz atarak işlemlere başladılar.

Bizde bu yazımızda sizin için Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur sorusunu cevapladık.

Facebook Hesap Dondurma İşlemi

Kullanıcılar, Facebook’ta hesabını kalıcı olarak kapatmadan önce genellikle, “Facebook Hesabı Geçici Olarak Dondurma” işlemini tercih etmekteler. Facebook hesabını geçici olarak dondurma işlemi için izlemeniz gereken adımları sizin için sıraladık.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

  • Facebook hesabınıza giriş yaparak işleme başlayın.
  • Facebook sayfasında sağ üst köşede yer alan “ aşağıya doğru ok” şeklinde olan simgeye dokunun.
  • Ayarlar ve gizlilik yazısına tıklayarak, ‘Ayarlar’ yazısına dokunun.
  • Sol sütunda bulunan “Facebook Bilgilerin” kısmına tıklayın.
  • Hesabınızın için yapacağınız ‘Dondurma’ ya da ‘Silme’ işlemine tıklayın.
  • Hesabı dondurmak için “Hesabı dondur” seçeneğini seçerek, “ Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et” yazılı bölüme tıklayın ve işleminize devam edin.
  • Sonrasında onaylama işlemlerinizi de yaparak hesap dondurma işleminizi tamamlayabilirsiniz.
  • Telefondan hesap dondurma işlemi için sağ alt köşede yer alan “ 3 çizgi” simgesine tıklayın.
  • Ardından ekranı aşağıya kaydırarak “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna basın ve “Ayarlar” seçeneğine giriş yapın.
  • Ekranda karşınızda bulunan “Hesap Seçiciliği ve Kontrolü” bölümüne gidin.
  • Hesap Dondurma işlemini seçerek “Hesap Döndür” butonuna tıklayın.
  • Sonrasında ise sizden istenen bilgileri girerek onaylama işleminin ardından hesabınızı döndürebilirsiniz.

Facebook Hesabını Dondurduktan Sonra Ne Olur?

  • Facebook hesabınızı dondurduktan sonra, hesabınızın profilini sizden başka kimse göremez.
  • Mesajlaşmalar ve bazı bilgiler görünmeye devam eder.
  • Arkadaşınız olan kişiler, kendi arkadaş listelerinde sizin kullanıcı adınızı görmeye devam ederler.
  • Herhangi bir gruba üye iseniz, grup yöneticileri kullanıcı adınız ile birlikte gönderileriniz ve yorumlarınızı görmeye devam eder.
  • Facebook hesabınızı dondurma işlemi yaparken, Messenger’ı aktif olarak tutmayı tercih ederseniz ya da hesabınızı dondurduktan sonra, Messenger’a giriş yaptıysanız Messenger’ınız aktif olarak kalmaya devam eder.

Dondurulan Facebook Hesabı Geri Nasıl Açılır?

Facebook hesabınızı dondurma işlemi yaptıktan bir süre sonra, hesabınızı aktif hale getirmek istediniz zaman, Facebook’a giriş yaparak hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Hesabınızı etkinleştirmek için yapmanız gereken işlem çok kolaydır. Giriş yaparken kullanmış olduğunuz e-posta ya da cep telefonu numarasına erişimin gerekli olduğunu unutmayın.

Böylelikle gerekli olan onaylamaları gerçekleştirdiğiniz andan itibaren hesabınızı aktif olarak kullanabilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*